زمان مطالعه برای این مقاله 5 دقیقه
امروزه ارتباط با دیگران، سازمانها و کسب و کارها یکی از موراد مهم در دنیای مدرن محسوب میشود. اگرچه نمیتوان از نقش اینترنت غافل شد اما تلفن هم به نوبه خود در این راستا تأثیر بسزایی دارد و اکثر افراد بارها و بارها از تکنولوژی کالر آیدی بر روی بسیاری از دستگاههای تلفن بهره میبرند اما همچنان برای بعضی از مخاطبان کاربرد و نحوه عملکرد کالر آیدی به عنوان یک سوال در ذهن باقی مانده است. پیش از بررسی جزئیات، لازم است بدانید که کالر آیدی چیست و چه کاربردی دارد.
"در این مقاله قصد داریم به بررسی قابلیتی تحت عنوان کالر آیدی در گوشی تلفنهای ثابت، بی سیم و تحت شبکه بپردازیم"
"با فروشگاه اینترنتی فرتاک مارکت همراه باشید"
کالر آیدی چیست؟
در زمانهای دور تلفنهای ثابت ظاهر و کاربری سادهای داشتند تا حدی که اگر به تماسی پاسخ نمیدادید این امکان وجود نداشت تا از هویت اصلی فرد تماس گیرنده مطلع شوید و این امر سبب میشد تا کسب و کارها و یا سازمانهایی که با حجم بالای تماسهای ورودی مواجه بودند با مشکل مواجه شوند. در نتیجه جهت حل این مشکل بر روی نمایشگرهای گوشی تلفن بی سیم سرویسی به نام کالر آیدی Caller ID را در نظر گرفتند که روز به روز شاهد پیشرفت و گسترش این تکنولوژی هستیم. درواقع این واژه انگلیسی به معنای شناسه تماس گیرنده ترجمه میشود و با استفاده از این گزینه به راحتی میتوانید نام و شماره تلفن مخاطب را مشاهده کنید. ناگفته نماند که این سرویس بر روی تلفن های آنالوگ و دیجیتال قابلیت فعالسازی دارد.
کاربرد کالر آیدی
در یک نگاه کلی میتوان گفت مهم ترین کاربرد کالر آیدی ایجاد امکان پاسخ یا عدم پاسخ به مخاطبین میباشد، با توجه به این قابلیت اگر صاحب کسب و کار بزرگی هستید و با حجم زیادی از تماسهای ورودی رو به رو هستید میتوانید با فعالسازی سرویس کالر آیدی در کمترین زمان ممکن پاسخگویی بهتری به مشتریان خود داشته باشید و زمان زیادی را برای تشخیص افراد تماس گیرنده اختصاص ندهید. این امر برای هر فردی مهم است که اطلاعات تماس گیرنده اعم از نام و شماره تلفن را در دسترس داشته باشد.
"پاسخگویی در کمترین زمان و بهترین شکل با فعالسازی کالر آیدی"
عملکرد کالر آیدی
درواقع عملکرد کالر آیدی بعد از برقراری ارتباط است، زمانی که شماره مخاطب مورد نظر بر روی صفحه کلید دستگاه تلفن وارد میشود و سپس سوئیچ مبدا، شماره تماس گیرنده را ارسال میکند در صورتی که نام شخص تماس گیرنده به همراه شناسه در دستگاه تلفن مقصد ذخیره شده باشد، تلفن مقصد پس از دریافت شناسه، شماره تلفن مخاطب و همچنین نام مخاطب را نمایش میدهد.
در مورد نحوه عملکرد بایستی گفت؛ شماره تماس گیرنده بعد از زنگ اول یا دوم بر روی صفحه نماش گوشی تلفن نمایان می شود که بستگی به منطقه زندگی شما هم دارد. کالر آیدی بر اساس یکسری از الگوریتمها که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد این مورد را تشخیص میدهد.
رفع مشکل کالرآیدی
با توجه به اینکه اکثر گوشی تلفنها مجهز به سیستم کالر آیدی DTMF هستند و متأسفانه مخابرات کشور ایران همچنان در بسیاری از مناطق از سیستم قدیمی FSK پشتیبانی میکند، باعث عدم کارکرد کالر آیدی در آن مناطق میشود و از آنجایی که اکثر گوشی تلفنهای ساخته شده به سفارش منطقه آمریکای شمالی فارغ از برند (پاناسونیک و گیگاست) مجهز به سیستم DTMF (اصطلاحاً تک سیستم) هستند، کالر آیدی آنها با سیستم FSK سازگار نیست.
جالب است که بدانید تمامی گوشی تلفنهای برند پاناسونیک و گیگاست ساخته شده به سفارش آسیا و خاورمیانه از دو سیستم FSK و DTMF پشتیبانی میکنند.
جهت حل مشکل عدم سازگاری سیستم FSK و DTMF چندین راه حل وجود دارد:
در گوشی تلفنهای پاناسونیک لازم است که در دستگاه پایه تغییراتی اعمال شود و در سایر برندها برای رفع مشکل کالر آیدی بهتر است از دستگاه مبدل FSK به DTMF استفاده کنید.
و در گوشی تلفنهای گیگاست از طریق کد دستوری این امکان وجود دارد که سیستم کالر آیدی گوشی تلفن را از DTMF به FSK تغییر دهید.
کد برخی از مدلهای پرمصرف گیگاست به شرح زیر است:
"جهت رفع این مشکل و یا خرید دستگاه های مربوطه با کارشناسان فنی و فروش فرتاک مارکت تماس حاصل فرمایید"
نمایش کالر آیدی با FSK
Frequency-shift keying یا به اختصارFSK یک طرح تعدیل فرکانس است که در آن اطلاعات دیجیتالی از طریق تغییر فرکانس گسسته سیگنال حامل انتقال مییابند. ساده ترین FSK از یک جفت فرکانس مجزا برای انتقال اطلاعات باینری (0 و 1 ثانیه) استفاده میکند. یکی از کاربردهای FSK در کالرآیدی میباشد که به وسیله دادههای باینری 0 و 1 شماره فرد تماس گیرنده را بر روی تلفن مقصد، منتقل میکند.
از FSK برای ارسال اطلاعات بر روی خطوط آنالوگ استفاده میشود. این روش به طور گسترده در مودمها بکار میرود. عملکرد این نوع از کالرآیدی به این صورت است که هرگاه فرستنده میخواهد بیت ۰ را ارسال کند، یک موج با فرکانس ۲۲۰۰Hz و زمانی که قصد ارسال بیت 1 را دارد، موجی با فرکانس ۱۲۰۰Hz ایجاد میکند. این فرکانسها بین فرستنده و گیرنده به صورت مداوم در حال ارسال و دریافت هستند که با کنار هم قرار گرفتن این دادهها، میتوان اطلاعات ارسالی از جمله شماره تلفن فرد تماس گیرنده را تشخیص و نمایش داد.
نمایش کالر آی دی با DTMF
DTMF مخفف عبارت ” Dual-tone multi-frequency ” میباشد و در واقع سیگنالی است که با فشار دادن هر کدام از دکمههای واقع بر روی دستگاه تلفن، به مراکز مخابراتی ارسال میشود. در کالر آیدی DTMF زمانی که شما در حال شماره گیری هستید، به ازای هر عددی که فشار میدهید، یک سیگنال تولید شده و در نهایت مجموع این سیگنالها در دستگاه مقصد شناسایی شده و باعث نمایش شماره بر روی صفحه نمایش تلفن میشوند.
سخن پایانی
با توجه به مطالب ذکر شده میتوان گفت با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی فناوریهای نوینی را بر روی بسیاری از دستگاههای تلفن تعبیه کردهاند. یکی از آن گزینهها قابلیت کالر آیدی بر روی تلفنهای ثابت، بی سیم و تحت شبکه است که دروازه عظیمی از ارتباطات را در اختیار شما قرار میدهد.
و در آخر از شما همراهان همیشگی فرتاک مارکت تشکر میکنیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید و و وقت گران بهای خود را در اختیار ما قرار دادید امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
رسالت ما، بیان مطالب فنی و اطلاعرسانی درست دربارهی موضوعات مرتبط با فناوری و تکنولوژی روز است. لطفا با اعلام نظرات خود در قسمت دیدگاه همین مقاله، تیم فرتاک را در ارائهی هر چه صحیحتر مطالب یاری نمایید.
"جهت بازدید از صفحه فرتاک در اینستاگرام، کلیک کنید"
دیدگاه خود را بنویسید