محصولات مرتبط
گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi Note 10 Pro دو سیم کارت / ظرفیت 128 گیگابایت / رم 8 گیگابایت
بدون شک گوشیهای هوشمند Redmi Note یکی از موفقترین سری اسمارت فونهای شیائومی در آسیا بوده است. همزمان با معرفی Redmi Note 7، شیائومی اعلام کرد که ردمی از این به بعد در قالب یک برند مستقل به فعالیت خود ادامه میدهد.
با موفقیت شیائومی در تولید گوشیهای Redmi Note 9 ،Redmi Note 8 ،Redmi Note 7 و ... ، این بار شیائومی از مدل Redmi Note 10 Pro رونمایی کرده است. در ادامه به بررسی این گوشی هوشمند میپردازیم.
مشخصات کلی گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi Note 10 Pro چیست؟
1) طراحی و ساخت
این محصول یک رقیب سرسخت برای میانردههای ساخت کمپانیهایی نظیر سامسونگ میباشد. ابعاد Redmi Note 10 Pro، برابر با 8.1 × 76.5 × 164 میلی متر است که در نوع خود یک تلفن همراه خوشدست با ضخامت بسیار کم است.
از نمای جلو، یک نمایشگر از جنس شیشه، یک دوربین سلفی و بلندگو قابل مشاهده میباشد و قسمت پشتی آن را قابی زیبا از جنس شیشه با محافظت Corning Gorilla Glass 5 به همراه دوربینها در بر گرفته است.
قسمت راست محصول 3 دکمه جایگذاری شده است که دو دکمه مخصوص کم و زیاد کردن صدا و یک دکمه نیز مخصوص روشن و خاموش کردن صفحهی نمایش میباشد.
قسمت بالایی، محل قرار گرفتن اسپیکر اول، جک 3.5 میلیمتری صدا و سنسور مادون قرمز است؛ سمت چپ فقط یک خشاب سیم کارت دیده می شود که دارای سه اسلات برای استفاده همزمان از دو سیم کارت و یه کارت حافظه جانبی است؛ در نهایت میکروفون، اسپیکر دوم و درگاه شارژر تایپ سی در قسمت پایین Redmi Note 10 Pro گنجانده شده است.
مجموعهی این طراحی، وزنی معادل 193 گرم را برای این گوشی رقم زده است که بسیار ایدهآل برای یک گوشی خوشدست و سبک میباشد.
2) مشخصات صفحه نمایش
Redmi Note 10 Pro دارای یک نمایشگر AMOLED نسبتا بزرگ 6.67 اینچی است که باکیفیت +Full HD از رزولوشن 1080 × 2400 پیکسل و تراکم 395 پیکسل بر اینچ پشتیبانی می کند.
این نمایشگر از وضوح عالی و کنتراست خیلی خوبی برخوردار است. به لطف پنل AMOLED، عمق رنگ مشکی و دقت نمایش رنگها به طرز شگفت آوری بالا است. این پنل در نمایش رنگ سفید هم عالی عمل می کند. روشنایی نمایشگر 1200 نیت ثبت شده تا زیر نور مستقیم خورشید هم تصاویر واضح دیده شوند.
نسبت صفحه نمایش به بدنه 85.6% میباشد و توسط Corning Gorilla Glass 5 محافظت میشود. با احتساب این نسبت، حاشیهی کمی را در اطراف صفحهی نمایش شاهد هستیم.
3) مشخصات سخت افزاری/ نرم افزاری
چیپست به کار رفته در شیائومی Redmi Note 10 Pro، تراشهی میانرده رو به بالای Qualcomm SM7150 Snapdragon 732G (8 nm) میباشد که با توجه به جذابیتهای فراوان خود میتواند گزینهای ایدهآل برای گوشیهایی که میخواهند ارتباط 4G را در سراسر دنیا با حذف نویز هوشمند و گیمینگ سطح بالا ارائه دهند، باشد.
این تراشه 8 نانومتری، از 8 هسته پردازشی از نوع Kryo 465 تشکیل شده که 2 هسته آن 2.3 گیگاهرتزی و 6 هسته دیگر 1.8 گیگاهرتزی بوده و واحد پردازش گرافیکی آن نیز Adreno 618 است.
شرکت امریکایی کوالکام، اخیرا از بابت عملکرد تراشه گرافیکی خود در زمینه بازی به خود میبالد. پردازنده گرافیکی 618 Adreno، هسته اصلی مربوط به بازی در تراشههای کوالکام است. دادههای رسمی نشان میدهد که از زمان اولین فعالیت خود، این تراشهها بیش از 2.5 میلیارد دستگاه را پشتیبانی کردهاند و بدون شک تراشههای کوالکام در بازار تلفنهای هوشمند کاملا خوب عمل میکنند.
استفاده از این پردازندهی گرافیکی در کنار CPU قدرتمند و رم 8 گیگابایتی، توان بالایی در اجرای نرمافزارهای گرافیکی و همینطور بازیها دارد و نگرانی از بابت هنگ کردن دستگاه هنگام انجام عملیات سنگین برای کاربر باقی نمیگذارد. 128 گیگابایت ظرفیت به حافظهی داخلی Redmi Note 10 Pro اختصاص داده شده که عدد بسیار خوبی است؛ با این حال کاربر میتواند این فضا را با جایگذاری یک کارت حافظهی microSD تا 512 گیگابایت افزایش دهد.
این سختافزار توسط سیستم عامل اندروید نسخهی 11 با پوستهی MIUI 12 تقویت شده است.
4) مشخصات دوربین
ثبت لحظاتی که با عزیزان خود داریم، همواره یکی از مهمترین دغدغههای ما بوده است. اما خیلی اوقات عکسها به واسطهی محدودیت چه در ثبت وسعت فضا و چه از لحاظ وضوح و کیفیت، راضی کننده نبوده و حس بودن در آن محیط را القا نمیکند.
Redmi Note 10 Pro با داشتن 4 دوربین پشت قوی و یک دوربین سلفی، تقریباً توانسته تمام توقعات را برآورده کند؛ چرا که هر دوربین وظیفهی خاص خود را بر عهده داشته که به تفکیک توضیح خواهیم داد:
دوربین 108 مگاپیکسلی / f 1.9: دوربین اصلی میباشد. این دوربین، به صورت wide angle تا شعاع 81 درجه عکسبرداری انجام میدهد که مخصوص ثبت تصاویر با کیفیت بسیار بالا در نمای باز است.
دوربین 8 مگاپیکسلی / f 2.2: این دوربین، به صورت Ultra wide angle تا شعاع 123 درجه عکسبرداری انجام میدهد که مخصوص ثبت تصاویر با کیفیت در نمای بسیار باز است و از طریق آن شما هیچ وسعت فضایی را از دست نخواهید داد.
دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی به شما این امکان را می دهد تا عکس های فوق العاده شفاف بگیرید و برای بررسی جزئیات تصویر روی عکس خود زوم کنید.
دوربین 5 مگاپیکسلی / f 2.4: این دوربین، به صورت Telemacro عکسبرداری انجام میدهد که مخصوص ثبت تصاویر با کیفیت بسیار بالا در نمای بسیار نزدیک است تا بتوانید تصاویر را با جزییات ذخیرهسازی کنید.
دوربین 2 مگاپیکسلی / f 2.4: این دوربین، به صورت Depth عکسبرداری انجام میدهد که مخصوص ثبت تصاویر با در نظر گرفتن عمق میدان است. در عکس زیر تفاوت دو عکس با فعال و غیرفعال بودن فوکوس را به وضوح مشاهده میکنید.
دوربین 5 مگاپیکسلی Telemacro به شما امکان می دهد 2 برابر نزدیکتر از یک لنز ماکرو معمولی عکاسی کنید، شگفتی های بصری میکروسکوپی را به شما ارائه می دهد
نکته فاکتور f، در واقع اندازهی دیافراگم دوربین است که هر چه عدد جلوی f بزرگتر شود، دیافراگم ریزتر میشود.
دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی / f 2.5: مخصوص ثبت تصاویر به صورت سلفی و Wide میباشد.
کلیهی دوربینهای پشت، مجهز به LED Flash بوده و توانایی ثبت تصاویر به صورت HDR و پانوراما را داشته و همینطور قابلیت فیلمبرداری با کیفیت Video 4K@30fps / 1080p@30/60/120fps / 720p@960fps را نیز دارند. دوربین جلو نیز به همان ترتیب قابلیت ثبت تصویر به صورت HDR و Panorama را دارد و فیلمبرداری با کیفیت 1080p@30/120fps از طریق آن میسر است.
5) باتری و منبع تغذیه
ظرفیت باتری 5020 میلیآمپر ساعت است که با شارژر 33 واتی و از طریق پورت USB-C شارژ میشود. آداپتور داخل پکینگ نیز از نوع Fast Charge میباشد. این گوشی هوشمند در مدت زمان 30 دقیقه تا 59% شارژ می شود.
سنسورهای موجود در این مدل چه عملیاتی انجام میدهند؟
1) سنسور GPS و قطب نما
دو سنسور کارآمد که موقعیت مکانی شما را به خوبی نمایش میدهد و توسط آنها میتوانید از نرمافزارهای مسیریابی استفاده نمایید. GPS این گوشی هوشمند، تقویت شده توسط A-GPS، GLONASS، GALILEO و Beidou میباشد.
2) سنسور NFC
بدون تردید واژه NFC به گوش شما خورده است و میدانید که یکی از قابلیتهای اتصالی گوشیهای هوشمند محسوب میشود.
واژه NFC مخفف عبارت Near Field Communication است که در زبان فارسی به آن “ارتباط حوزه نزدیک” گفته میشود. ان اف سی یک قابلیت ارتباطی است که دستگاههای موبایلی را در شرایطی که نزدیک به یکدیگر باشند، قادر به رد و بدل اطلاعات میکند.
3) سنسور تشخیص اثر انگشت
این سنسور جهت تعریف اثر انگشت و استفاده از آن هنگام باز کردن قفل گوشی شما میباشد که امنیت بالایی را در برابر دزدیده شدن اطلاعات برای کاربر رقم میزند. این سنسور روی دکمهی هوم گوشی تعبیه شده است.
4) سنسور شتاب سنج
این سنسور با کمک GPS میتواند مسافت طی شده و یا سرعت را اندازهگیری نماید. همچنین برای اندازهگیری میزان کالری مصرف شده و سایر پارامترهای مسافتی-سرعتی هنگام انجام فعالیت ورزشی کاربرد دارد.
5) سنسور ژیروسکوپ
(Gyroscope) برای درک جهت قرارگیری گوشی به شتابسنج کمک میکند. این حسگر دقت گوشی را بالاتر میبرد تا مثلا عکسهای 360 درجه تا حد ممکن زیبا و جذاب شوند.
هر وقت که مشغول یک بازی رانندگی با موبایلتان هستید و برای کنترل فرمان جهت گوشی را تغییر میدهید، بهجای شتابسنج، این ژیروسکوپ است که وارد عمل میشود. به این دلیل که فقط تکانهای کوچکی به گوشی داده میشود و گجت واقعا حرکتی در فضا ندارد.
6) سنسور Proximity
این حسگر، نزدیک شدن اشیاء را تشخیص میدهد و بدون تماس فیزیکی و تنها با نزدیک بودن اشیاء سنسور فعال میشود و عکس العمل نشان میدهد.
در گوشیهای موبایل این حسگر در قسمت بالای نمایشگر و در کنار بلندگو جاسازی شده است و یکی از مهمترین کاراییهای آن خاموش کردن صفحه نمایش در هنگام مکالمه است. از جمله بزرگترین مزیتهای این عمل این است که هنگام خاموش بودن صفحه نمایش گوشی در موقع مکالمه، از لمس ناخواسته تنظیمات در گوشی جلوگیری میشود و در نتیجه هیچ عملی صورت نخواهد گرفت.
البته از دیگر مزیتهای آن میتوان به صرفهجویی در مصرف انرژی اشاره کرد، به خصوص در گوشیهای با نمایشگر بزرگ که سهم زیادی از انرژی باتری را به خود اختصاص میدهند این مساله بسیار حائز اهمیت است. لذا با خاموش بودن صفحه نمایش در زمان مکالمه باتری کمتری مصرف خواهد شد و عمر باتری بالاتر خواهد رفت.
گفتنی است کاربرد این سنسور در گوشیها تنها به خاموش شدن نمایشگر در حین تماس ختم نمیشود. مثلا در هنگام تماس اگر گوشتان بر روی صدا باشد با تغییر حالت گوشی و قرار دادن نمایشگر به سمت پایین، دستگاه بر روی حالت سایلنت و یا سکوت قرار میگیرد و صدایی پخش نمیشود.
همچنین این سنسور با اندازهگیری نور محیط قابلیت کم و زیاد کردن نور دستگاه و صرفهجویی هر چه بیشتر در مصرف باتری را دارد.
7) سنسور مادون قرمز Infra Red
فرستنده IR Blaster قطعهای الکترونیکی است که با شبیهسازی یک ریموت مادون قرمز کنترل یک دستگاه را بر عهده میگیرد. در واقع این قطعه در گوشی هوشمند با استفاده از کدهای استخراج شده وسایل مختلف، قادر به کنترل آنهاست.
بدین ترتیب با استفاده از فرستنده تعبیه شده در گوشی، میتوان وسایل خانگی را به سهولت کنترل کرد. استفاده از این گیرنده IR در لوازم خانگی نظیر تلویزیون تقریبا به 50 سال پیش بر میگردد. امروزه اما با گستردهتر شدن این لوازم شاهد استفاده از آن در کولرهای گازی، سینمای خانگی و گیرندههای دیجیتال و بسیاری از وسایل دیگر هستیم.
برای تماشای نقد و بررسی این محصول به کانال آپارات فرتاک مارکت مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید